تقویت هوش

توصیۀغذایی برای تقویت حافظه

8 توصیۀغذایی برای تقویت حافظه

فراموشی آنی، مشکلات یادگیری، کاهش تمرکز و... دغدغه هایی هستند که ممکن است در تمام سنین، به طور دائم یا موقت ذهن افراد را مشغول کنند.
 
 فعالیت بدنی، تمرین فکری و فعالیت های اجتماعی روش هایی برای محافظت از حافظه اند، اما تغذیه هم نقش بسیار مهمی ایفا می کند.
1. صبحانه ای کامل بخورید.
غلات کامل را در الویت قرار دهید.بهتر است از نانهای سبوس داراستفاده کنید(چون قندآنها به تدریج آزاد می گردد)و از قندهای اضافه شده (شکر سفید، شکلات اسپرید، مربا...) و مواد خیلی چرب (سوسیس، چیپس... ) پرهیز کنید. بنابراین مغز تمام عناصر غذایی و انرژی زای ضروری (گلوسیدهای ملایم) برای فعالیت بهتر را در اختیار دارد، و مانع خستگی ذهنی در پایان صبح می شود.


2. برای ناهار، از کربوهیدرات های تصفیه شده کمتر استفاده کنید:
نان سفید، برنج سفید، ماکارونی، سمولینا... و همچنین سیب زمینی از کربوهیدراتهای تصفیه شده هستندو بهتر است، پروتئین ها (گوشت پرندگان، ماهی... ) و سبزیجات را در الویت قرار دهید. از دسرهای شیرین هم پرهیز کنید. شکرهای ساده و تصفیه شده به سرعت توسط بدن جذب و باعث کاهش توجه، تمرکز و عملکرد فکری در بعدازظهر می شوند.
3. برای شام، کربوهیدرات های تصفیه شده اجباری اند.
جذب سریع آنها باعث استراحتی خوب در شب می شود، ضمناً برای عملکرد خوب مغز و تقویت یادگیری هم ضروری اند.
4. از خوردن غذا به مقدار زیاد اجتناب کنید.
 در عوض، غذاهای سبک و کم کالری را در الویت قرار دهید. اگر لازم است، غذای مختصری در صبح یا عصر میل کنید (میوه های تازه یا خشک، لبنیات با مقدار کم شکر...). اصلاً چرا دسر ناهارتان را به عنوان عصرانه نخورید؟
5. امگا3 بخورید.هفته ای 3 بار ماهی (ماهی مارکو، ساردین، ماهی آزاد و...) مصرف کنید، البته برخی میوه های خشک مانند بادام یا گردوی بزیلی، روغن کلزا یا گردو هم حاوی امگا3 هستند. امگا3 اسید چربی است که وارد ترکیب غشایی نورون های ما می شود. ضمناً امگا3 برای فعالیت خوب و مناسب مغز ما ضروری است و به پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر کمک می کند.
6. میوه و سبزیجات را به مقدار زیاد مصرف کنید.
آنها حاوی مقدار مناسبی ویتامین و آنتی اکسیدان اند که از توانایی مغزی ما محافظت می کنند.
7. آهن، که غالباً کمبودش در بین زنان دیده می شود، نقش بسیار مهمی بازی می کند.
آهن نقش مهمی در انتقال اکسیژن به مغز دارد. گوشت قرمز، دل و جگر، کله پاچه،  غنی از آهن اند؛ این عنصر در میان نرم تنان، سبزیجات تازه، غلات و حبوبات نیز وجود دارد.
8. در آخر باید یادآور شد که، کمبود آب نیز می تواند باعث کاهش تمرکز شود.
بنابراین باید مراقب باشید که به طور منظم و به میزان کافی در طول روز از نوشیدنی ها استفاده کنید. 
یک برنامۀ غذایی مناسب به ما کمک می کند که از مغزمان محافظت کنیم، ما در هر سنی می توانیم با موادغذایی توصیه شده، عملکرد مغزی مان را تقویت و بهینه کنیم. و خبری خوش، این 8 توصیه برای پیشگیری از تعداد زیادی از بیماری ها (بیماری های قلب و عروق، دیابت، سرطان و...) سودمند و مفید اند.

فواید تخمه آفتابگردان


خواص مفید تخمه‏ کدو 

 

وقتی کدو تنبل می‏ خورید، تخمه های آن را دور نریزید. این تخمه‏ ها علاوه بر مزه‏ ی خوبی که دارند، برای سلامتی نیز بسیار سودمندند.

 

 

در ادامه 10 مورد از فواید آن را برایتان ذکر می‏کنیم  

:

 * حفاظت از پروستات

تخمه‏ی کدو تنبل برای حفظ سلامتی غده ی پروستات مفید است و  موجب کاهش مشکلات ناشی از دفع ادرار می شود که در بیماران مبتلا به بزرگی پروستات بیشتر مشاهده می ‏شود.

از موادی که در تخمه کدو تنبل موجودند و موجب بهبود عملکرد پروستات می ‏شوند، می ‏توان به کاروتنوئیدها و اسیدهای چرب امگا 3 اشاره کرد.

 

* درمان افسردگی

تخم کدو تنبل دارای اسید آمینه ی "تریپتوفان" می ‏باشد. این اسید آمینه یک دشمن طبیعی برای از بین بردن افسردگی می ‏باشد، بدین ترتیب که تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل می شود. همان طور که می دانید سروتونین یک ناقل عصبی است که باعث ایجاد آرامش و شادی می شود.

 

* پیش‏گیری از پوکی استخوان

از آن جایی که تخمه کدو تنبل غنی از "روی" می‏ باشد، در پیشگیری از پوکی استخوان سودمند است. مطالعات نشان داده است که دریافت کم "روی" مرتبط با شیوع بالاتر پوکی استخوان (مخصوصا در مردان مسن) می ‏باشد.

با این که بیماری پوکی استخوان بیشتر در زنان یائسه دیده می شود، اما بد نیست بدانید که 30 درصد شکستگی های استخوان لگن، در مردان اتفاق می افتد و از هر 8 مرد بالای 50 سال، یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند.

 

* ضد التهاب طبیعی در آرتریت ‏ها

تخمه‏ی کدو تنبل به طور قابل ملاحظه ‏ای التهاب را کاهش می ‏دهد، بدون آن که همانند داروهای شیمیایی ضدالتهابی رایج مانند ایندومتاسین، دارای عوارض جانبی باشد.

 

* پیش‏گیری از تشکیل سنگ کلیه

بر اساس مطالعات انجام شده، تخمه کدو از تشکیل سنگ‏ های کلیوی از نوع اگزالات کلسیم جلوگیری می‏کند.

 

* درمان انگل‏ها

این تخمه‏، در برخی فرهنگ ‏ها، به عنوان یک درمان طبیعی برای از بین بردن کرم ‏های نواری و دیگر انگل ‏ها استفاده می ‏شود.

مطالعات همچنین نشان داده است که این دانه خوراکی، برای مبارزه با بیماری شیستوزومیازیس(تب حلزون)، که ناشی از آلودگی با نوعی کرم‏ قلاب دار به نام شیستوزوم می باشد، بسیار موثر است.

 

 *کاهش دهنده ی کلسترول خون

تخمه کدو حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای از فیتواسترول‏ها است. فیتواسترول ها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول بد خون (LDL) کاهش می یابد.

 

* پیشگیری از سرطان

همان فیتواسترول ‏ها که موجب پایین آوردن سطح کلسترول‏ بد می‏ شوند، موجب حفاظت بدن در برابر بسیاری از سرطان ‏ها نیز می ‏شوند. در واقع فیتواسترول، ایمنی بدن را بالا می‏ برد.

 

* بهبود عملکرد مثانه

در برخی مطالعات نشان داده شده است که عصاره‏ی تخمه کدو تنبل موجب بهبود عملکرد مثانه حیوانات شده است. آلمانی ها معتقدند که این دانه برای درمان "مثانه ی تحریک پذیر" بسیار سودمند است.

مطالعات دیگری نیز نشان داده اند که تخم کدو اثر قابل ملاحظه ای در بهبود "مثانه ی بیش فعال" دارا میباشد.

این عملکردهای مثبت تخمه کدو تنبل به دلیل وجود اسیدهای چرب ضروری، منیزیم، سلنیوم، ویتامین E و کمک به فراهم کردن پروتئین میوزین (که برای انقباضات ماهیچه ای به کار می رود)، می باشد.

 

* منبع بسیار خوبی از منیزیم و دیگر املاح

نصف لیوان تخمه کدو تنبل، 92 درصد از نیاز روزانه بدن به منیزیم را تامین می ‏کند. جالب است بدانید که بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی در بدن برای فعالیت خود به منیزیم نیاز دارند؛ در واقع منیزیم باعث حفظ فعالیت طبیعی ماهیچه ها و اعصاب، ضربان منظم قلب و استحکام استخوان ها می شود. همچنین منیزیم در متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین نقش بسزایی دارد.

تخمه کدو تنبل همچنین حاوی مقادیر قابل ملاحظه‏ای از منگنز، فسفر، آهن، مس و روی می‏ باشد.

مهم ترین نکته اینکه: تا به حال تقریبا هیچ عارضه‏ ی جانبی از مصرف این دانه خوراکی گزارش نشده است