خواص خرمالو
بهتر است موارد زیر ر ا در مورد خرمالو بدانید :
*باید بدانید که دیابتی ها خرمالو کم بخورند.*
خرمالو با دارا بودن رنگدانه های پلی فونولیک خاصیت ضد سرطانی دارند یا بهتر است بگوییم رنگدانه های پلی فونولیک درمیوه خرمالو خاصیت ضد سرطانی دارد .
هر عدد خرمالو دارای 80 کیلو کالری است .
این میوه جزو میوه های پر انرژی محسوب می شود. لذا افرادی که به ویژه دارای اضافه وزنند و چاق هستند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند .
بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند .
یکی از کارشناس تغذیه در خصوص ترکیبات خرمالو عنوان کرد مقدار سدیم این میوه می تواند برای افرادی که فشار خون دارند مفید باشد، بدون این که روی فشار خون آنها تاثیری بگذارد.
با تکیه به مقدار قابل توجه پتاسیم موجود در خرمالو ، این میوه در هر 100 گرم ، حدود 271 میلی گرم پتاسیم به خود اختصاص می دهد و پتاسیم بالا برای بیماران قلبی عروقی حائز اهمیت است .
همچنین باید بدانید که خرمالو مقدار قابل توجهی پکتین دارد ،پکتین یکی از فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربیهای بدن و چربیهای محلول در خون می شود.
خرمالو را می توان در حالت های نیمه پخته تا کاملاً پخته مصرف کرد . میوه خرمالو هر چه بیشتر برسد ، پکتین آن کمتر می شود . لذا توصیه می شود برای استفاده بیشتر از پکتین نباید خرمالو بیش از اندازه برسد .
وجود اسیدهایی که در میوه وجود دارد خاصیت این میوه را به صورت اسیدی در می آورد . عمده ترین اسیدهایی که در این میوه وجود دارد عبارتند از اسید مالیک ، اسید تارتاریک و اسید سیتریک . این اسیدها باعث حضم بهتر غذا و جذب بهتر برخی ترکیبات غذایی مثل آهن و روی شده و افزایش جذب را در پی دارد .
این متخصص تغذیه در گفتگو با فارس، افزود: خرمالو سرشار از پتاسیم است. در 100 گرم خرمالو 112 میلی گرم پتاسیم وجود دارد و مصرف خرمالو برای بیماران قلبی عروقی و فشارخونیها مفید است.
وی گفت: این میوه خوش رنگ و خوش طعم دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر ، منیزیم و پتاسیم است. این متخصص تغذیه اضافه کرد: اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوهای مفید محسوب میشود و در رشد و نمو آنها موثر است.
صفوی افزود: خرمالو سرشار از ویتامین A و بتاکاروتن است. خرمالو میوه پاییزی با طعم گسش حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم و منیزیم است که به کاهش چربی و فشار خون کمک میکند. برای رفع تب مفید است. ضد کرم، مقوی، خلط آور و پوست و چوب خرمالو قابض است
چطورخروپف نکنیم؟
حدود 40% مردان و 25%زنان در خواب خروپف می کنند. اگر شما خروپف می کنید مطمئناً هنگام نفس کشیدن در خواب صداهای عجیبی از دهانتان بیرون میآید.
حدود یک سوم انسانهایی که بین 55 تا 84 سال سن دارند خروپف می کنند. بر خلاف آنچه اکثر مردم تصور می کنند خروپف کردن یک مشکل در بدن شماست و می تواند در برخی موار نشان دهنده مشکلات جسمی باشد. اما در مواردی هم خروپف کردن پدیده ای است که شما می توانید آن را با رعایت برخی نکات بهبود بخشید:
1- به پهلو بخوابید. معمولا زمانی که شما به پهلو نخوابیده اید خروپف ها سر و کلهشان پیدا می شود.
2-وزن کم کنید. در برخی موارد وقتی که شما دچار اضافه وزن هستید و گردنتان از حد معمول کمی بیشتر چربی به خود می گیرد به راه تنفستان فشار می آید و در نتیجه خروپف می کنید .
3- قرصهای آرامبخش هم در این مورد نقش آفرینی می کنند. معمولا با خوردن این قرصها ماهیچه های گردن و تنفسی حالت شلتری به خود می گیرند و تنفس را مختل می کنند.
4- اگر آلرژی دارید آن را درمان کنید. زمانی که شما از بینی نمی توانید نفس بکشید مجبورید که برای تنفس از دهانتان استفاده کنید و این موضوع شما را به خروپف کردن می اندازد. معمولا خوردن آنتی هیستامینها برای درمان گرفتگی بینی و حساسیتها پیشنهاد میشوند.
5- سیگار نکشید. سیگار کشیدن به مجرای تنفسی شما آسیب می رساند.
6- برای خوابتان برنامه ریزی داشته باشید. در ساعت مشخصی به رختخواب بروید و ساعات معینی برخیزید.
7- اگر باردار هستید و خروپف می کنید حتما به دکتر مراجعه کنید. زنانی که هنگام بارداری خروپف می کنند فرزندان خود را در خطر کمبود اکسیژن قرار می دهند. اگر شما این نشانه ها را دارید حتما با پزشک خود موضوع را در میان بگذارید.
8- زیر سر خود را بلند بگذارید. اگر هنگام خواب بالش بلند استفاده کنید امکان خروپف کردنتان کمتر است زیرا تنفس شما راحتتر صورت می گیرد.
اگر دارای شرایط زیر هستید حتما با پزشک مشورت کنید:
در حالی از خواب می پریدکه احساس خفگی می کنید
خروپف شما دیگران را کلافه کردهاست
وقتی از خواب بیدار میشوید، احساس سرحالی نمیکنید
در طول روز خسته هستید
با سر درد از خواب بیدار می شوید
در حال اضافه کردن وزن هستید
نمیتوانید تمرکز کنید و یا مسائل را به خاطر بسپارید
اطرافیانتان متوجه شوند که برای چند ثانیه نمی توانید نفس بکشید
قسمت اول ( فوت و فن کدبانو گری )
قسمت دوم مقاله ی کدبانوی ایرانی:
نان
نان را به قطعات منظم برش دهید و در داخل کیسه پلاستیکی قرار داده و در فریزر قرار دهید و در موقع لزوم به مقدار لازم نان را از فریزر خارج کرده و بگذارید 10 دقیقه بماند یا می توانید آن را با حرارت کم گرم نمایید.
زرشک
زرشک را داخل فریزر قرار دهید تا تازه بماند.
کشک سائیده شده
- کشک از جمله لبنیاتی است که در هر خانه و آشپزخانه ای به کار می آید اما کشک ماده ای نیست که بتوان آن را بدون اینکه فاسد شود نگهداری کرد. اگر می خواهید همیشه کشک سالم در خانه داشته باشید کشک ساییده شده را در کیسه های نایلونی ضخیم بریزید و پس از این که سر آن را بستید در فریزر قرار دهید و هر وقت به کشک احتیاج داشتید به اندازه نیاز آن را چند ساعت قبل از مصرف بیرون بیاورید.
- کشک ساییده را می توانید داخل جایخی ریخته و داخل فریزر قرار دهید تا یخ ببندد. سپس آنها را از قالب جدا کرده و داخل کیسه فریزر ریخته در فریزر نگهداری و در موقع لزوم از آن استفاده کنید.
چای عطری
چای را در داخل ظرف در بسته نگهداری کنید و اگر از پاکت چای استفاده می کنید سر پاکت را ببندید و داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید. سپس در کیسه را محکم گره بزنید تا عطر چای باقی بماند.
کیک و شیرینی
- شیرینی تر: شیرینی ها را در ظرف پلاستیکی کنار هم چیده و درب آن را بسته در فریزر نگهداری کنید.
- شیرینی خشک:
- برای اینکه شیرینی خشک را مدتی نگهداری کنید باید از قرار دادن آن در جای مرطوب خودداری کنید.
- اگر چند عدد برنج در جعبه شیرینی بریزید باعث ترد ماندن شیرینی می شود.
- بیسکویت: برای نگهداری بیسکویت، داخل جعبه آن چند حبه قند بیندازید. هیچ گاه بیسکویت را داخل یخچال، پاکت پلاستیکی یا قوطی غیرقابل نفوذ قرار ندهید تا ترد و تازه بماند.
- کیک میوه ای: اگر قسمتی از کیک را خورده اید و می خواهید بقیه آن را نگهداری کنید، چند قاچ سیب کنار آن بگذارید و با جعبه داخل یخچال قرار دهید.
رب گوجه فرنگی
- برای این که رب گوجه فرنگی تا مدتها تازه و خوشرنگ باقی بماند هنگامی که رب را در ظرف می ریزید روی آن کمی روغن بریزید تا هوا به رب نرسد بعد ظرف را در یخچال قرار دهید.
- اگر از رب گوجه فرنگی موجود در بازار استفاده می کنید پس از باز کردن درب قوطی تمام محتویات آن را خالی کرده و رب گوجه را ترجیحاً در ظرفهای گلی نگهداری نمایید. زیرا آب اضافی آن جذب ظرف شده و هرگز خراب نمی شود.
- رب گوجه را در مکان خنک یا داخل یخچال نگهداری نمایید.
هویج
قبل از گذاشتن هویج در یخچال سر هویج را ببرید تا خشک و پلاسیده نشود. همچنین می توانید هویج را در صندوقی قرار داده و روی آن شن نرم و خشک بریزید به طوری که هویج ها از هم فاصله داشته باشند. دقت کنید که شن خشک بماند.
لوبیا سبز
- نگه داشتن لوبیا سبز خام یا نیم پز در فریزر تندی زننده ای به آن می دهد. برای رفع این عیب لوبیا را کاملاً پخته و سپس فریز کنید.
- اگر لوبیا سبز خریده اید و برای نگهداری از آن در فریزر جا ندارید لوبیاها را پاک کنید، خرد کنید و در یک شیشه دهان گشاد بریزید و روی آنها نمک سرد بریزید به طوری که همه لوبیاها را در آب نمک غرق کنید. با این روش تا مدتی لوبیاها سالم خواهند ماند.
سیر
بوته های سیر را بسته بندی کرده فریز کنید . هنگام مصرف پوست آن را کنده و قبل از اینکه یخ آن باز شود خرد کنید.
بلال
- پوست بلال تازه را بکنید و با یک مسواک خیس از بالا به پایین آن را مسواک کنید تا همه رشته ها از میان دانه های بلال خارج شود. دانه ها را به کمک چاقو جدا کرده بخار پز کنید سپس آن را بسته بندی کرده و در فریزر قرار دهید.
- بلال را به دو صورت پخته و کبابی می توان مصرف کرد.
- بهترین روش برای پختن دانه های بلال بخارپز کردن آن می باشد.
- در هنگام پختن دانه های بلال با آب از اضافه نمودن نمک خودداری نمایید زیرا نمک باعث سفت شدن آن می گردد.
میوه
- انگور: برای نگهداری انگور از خاک اره استفاده کنید. خاک اره ها را خوب بشویید تا گرد و خاک آن گرفته شود بعد آنها را خشک و خوب نرم کنید. انگورها را در ظروف دردار قرار دهید سپس روی انگورها را خاک اره بپاشید. باید به اندازه یک بند انگشت روی انگورها خاک اره ریخته شود بعد در ظرف را ببندید.
- انگورها را می توانید در کیسه گذاشته و آویزان کنید.
- موز: برای نگهداری موز آن را در یخچال نگذارید. اگر موزی که خریداری کرده اید بیش از حد رسیده و فعلاً به آن نیاز ندارید آن را در فریزر قرار دهید. البته در این صورت فقط می توانید برای درست کردن شیرموز از آن استفاده کنید.
- انار: برای اینکه بتوانید انار را در مدت زمانی طولانی تری نگهداری کنید پوست آن را با روغن نباتی چرب کنید و در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب قرار دهید.
- خیار: برای نگهداری خیار بدون آنکه آنها را بشویید در قابلمه فلزی چیده و درب آن را ببندید و سپس درون یخچال نگهداری نمایید.